Yrittäjällähän ei ole varaa olla sairaana. Ja nyt on pahin flunssakausi meneillään.

Flunssabisnes on vuosittain miljardien arvoinen, mutta yhtäkään flunssaa lopettavaa valmistetta ei markkinoilta löydy. Jos löytyisi niin sen keksijä olisi heti multimiljonääri.

Useimmat (99%) valmisteista eivät edes voi toimia, koska ne otetaan suun kautta ja vaikuttavat lähinnä suuhun ja kurkkuun. Ja tiedämmehän että flunssavirukset tarttuvat ja lisääntyvät ensisijaisesti nenän eli sierainten limakalvojen kautta. Kauanhan on jo toitotettu ettei flunnsa tartu suutelemisessa. 

Tämä vinkkini toimii toisin.

Haluan kertoa teille mahtavan vinkin flunssaa vastaan. Se tuli 2 vuotta sitten mun mieleen ja sen ansioista en sairastunut koko talven aikana flunssaan. Aikaisempina vuosina kyllä olin useinkin kipeänä ja pitkän aikaa energiat hukassa, sellainen puolikunto joka kesti viikkoja vaikka flunssan pahimmat oireet saikin minimoitua. Myös monet ystäväni ovat käyttäneet tätä samaa vinkkiä ja parantuneet flunssasta parissa päivässä. Tehokkain tämä keino on toki silloin kun tuntee että flunssa on vasta tulossa. On tärkeää tehdä tämä helppo ja edullinen konsti saman tien jotta sen hyöty olisi paras mahdollinen.

Voit katsoa ohjevideon youtubesta tai jatkaa lukemista.

https://www.youtube.com/watch?v=8trcQxgCerY

Tähän tarvitaan nenäkannu, toiselta nimeltään sarvikuono.

Siihen laitetaan vettä ja suolaa sopivassa suhteessa ja sillä huuhdellaan nenän limakalvot.

Itselläni tämä kuitenkin ärsytti limakalvoja ja oli epämukava toimenpide. Eikä se auttanut flunssaan.

Syksyllä keksin että kookosöljyhän on antiseptinen/ antiviraalinen ja estää varmasti myös ärsytystä ja kuivumista. Luin myös aiemmin jostain että flunssa tarttuu useimmiten nenän kautta ja flunssabakteerit lisääntyvät nenässä, ainakin alkuvaiheessa. Kokeilin laittaa kookosöljyä kannuun ja olo helpottui heti. Kahtena päivänä toistettuna alkavan flunssan oireet oli kokonaan poissa!

Olen toistanut sitä aina kun oireita on ilmestynyt ja sain olla koko talven terveenä!

 

Tässä siis lyhyet ohjeet.

  1. Keitä vesi että mahdolliset bakteerit kuolevat

  2. Laita kylmää vettä kannuun n. Ruokalusikallinen. Itse käytän suodatettua vettä, mutta useimmiten suomessa juomavesi on aika puhdasta

  3. Laita kiehuvaa vettä saman verran

  4. Lisää suola mukana tulleella mitalla

  5. Lisää vähän kylmää vettä, vesi tulisi olla vielä n. 40 asteista jotta kookosöljy sulaa, mutta ei kuumempaa ettei sen antiseptinen teho heikkene

  6. Lisää teelusikallinen kookosöljyä

  7. Sulje kannu molemmista päistä ja ravistele, varo ettei kuuma vesi polta käsiäsi

  8. Lisää kylmää vettä niin että kannu tulee täyteen.

  9. Jos vesi on liian kuumaa, älä huuhtele vielä vaan odota että vesi on sopivan haaleaa.

  10. Huuhtele sieraimet molempiin suuntiin. Nenäkannun mukana tuli varmasti tarkka ohje kuinka tämä tehdään.

 

Huuhtelemisessa on tärkeintä se että sen toistaa pari kertaa heti silloin kun nenää alkaa kutittamaan tai tuntuu tukkoinen olo. Yleensä sen huomaa illalla ja tiedän kokemuksesta että silloin ei millään jaksaisi enää tehdä tätä, mutta terveenä on niin paljon mukavampaa olla, että se ehdottomasti kannattaa.

 

Niin ja jos nyt olet jo valmiiksi kipeänä, energiat hukassa ja tekemättömät tehtävät kasaantuu koko ajan, niin suosittelen tutustumaan Trello-verkkokurssiini. Kurssini avulla opit miten hyödynnät ilmaista trello-nettisovelusta tehokkasti, niin että saat asiasi järjestykseen ja pois mielestä niin että voit paremmin keskittyä ilman stressiä nykyhetkeen.

Tutustu verkkokurssiini osoitteessa trello.tuunix.fi tai katso video osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=m0PT_0pue4w