Anders Manager Oy:n toimitusjohtaja Matias Mäenpään vinkit kuluttajaverkkolaskun maailmaan sekä suoraveloituksen päättymiseen.

 

Osana SEPA-uudistusta kansallisen suoraveloituksen aika on ohi muutaman kuukauden kuluttua – silti harva yrittäjä on reagoinut asiaan. Puhutaan e-laskusta, suoramaksusta, sähköisestä laskusta, verkkolaskusta, Netpostista ja mitä näitä nyt olikaan.  Ei ihme että menee pää pyörälle.

Suoramaksu

Suoramaksu vastaa käytännössä nykyistä suoraveloitusta. Myös suoramaksussa lasku maksetaan siis edelleen tililtä automaattisesti eräpäivänä. Suoramaksu on kuluttajalle, jolla ei ole verkkopankkia käytössään.

E-lasku

E-lasku vastaa kuluttajan näkökulmasta verkkopankkiin saapuvaa versiota paperilaskusta. Kun suoraveloitus muutetaan e-laskuksi, maksu lähtee tililtä edelleen automaattisesti maksuun eräpäivänä, eikä laskun maksusta tarvitse huolehtia erikseen. E-lasku on kuluttajalle, joka käyttää verkkopankkia.

 

Miten toimia?

20.11.2013 asti pankit muuntavat suoraveloitusvaltakirjoja verkkolaskuiksi. Jos reagoit heti, ehdit vielä muuttamaan suoraveloitusasiakkaasi verkkolaskuasiakkaiksi ilman että asiakkaidesi täytyy aktiivisesti reagoida asiaan. Tämän jälkeenkin voit lähettää verkkolaskuja kuluttaja-asiakkaillesi, mutta asiakkaidesi on hyväksyttävä yrityksesi laskuttajaksi verkkopankissa. 

Jos yritykselläsi on kuluttaja-asiakkaita ja haluat siirtyä sähköisen laskutuksen maailmaan, voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme – autamme mielellämme.

Mikäli et siis tee mitään suoraveloitusasiassa, on helmikuun alusta aika siirtyä taaksepäin – paperilaskuihin.

 

Kirjoittaja on Anders Manager Oy:n toimitusjohtaja, joka ratkaisee pk-yritysten laskutusongelmat ja vapauttaa yritykset maksujen valvonnasta. Anders Manager on osa Pappila Penkkala Group Oy:tä.