Edellisen kirjoituksen jälkeen olemme saaneet kokea kaikki vihreän sävyt luonnossa - kevään herkästä vaaleasta loppukesän syvään vihreeän. Keltainenkin valtaa jo alaa puiden lehvistöissä. Mutta onneksi meillä on viherkasvit, jotka tuovat luonnon lähellemme vuoden ympäri.

Tulin valituksi Suomen Vihersisustajat ry:n haliitukseen ja sainkin "houkuteltua" yhdistyksemme lähtemään Habitare-messuille viemään vihreää ilosanomaa kaikelle kansalle. Sinne olemme nyt menossa ja kohta pitää olla Messukeskuksessa osastoa laittamassa kuntoon. Iso rutistus pieneltä porukalta - kaikki jäsenet eivät voi olla samalla tavalla tekemisessä mukana, mutta sekin on hyvä, että kaikki ovat hengessä mukana. 

Vihersisustaminen on marginaalinen toimiala, joka tarvitsee paljon lisää huomiota ja tunnettuutta saadakseen sen roolin, joka sille luontevasti kuuluu. Viherkasvit ja -elementit ovat tärkeä osa kaikkea sisustamista - siinä missä muutkin kalusteet. Mitä aikaisemmassa vaiheessa ne otetaan suunnittelussa huomioon, sitä parempaan lopputulokseen päästään. Habitaressa saamme toivottavasti mukavaa positiivista pöhinää alan ympärille.

Kesän ja etenkin heinäkuun jälkeen alkaa taas tapahtua ja usko tulevaan syksyyn on vahva. Kyllä täällä Päijät-Hämeessäkin tarvitaan viherseiniä, vihertauluja ja perinteisiä ruukkuistutuksia! Pitää laittaa Canto Verden volyyminappulaa isommalle, että vihreä laulu kuuluu paremmin... Kuuluuko se?