Takavuosina yrityslainaa tarvinneen vaihtoehdot olivat vähissä. Käytännössä ainoa tapa saada yritykselle rahoitusta oli marssia hattu kourassa pankkikonttoriin ja kysy nöyränä mahdollisuutta lainaan. Laina-alan kasvun, edistyneen teknologian ja ylipäätään yhteiskunnan kehityksen myötä yrityslainaa on nykyisin tarjolla aiempaa helpommin. Mullistavinta yrityslainamarkkinoilla on kuitenkin se, että alan kilpailun myötä valta on alkanut siirtyä pankeilta kuluttajien puolelle. 

Joustavasti verkossa toimivat rahoituslaitokset ovat laajentaneet toimintaansa viime vuosien aikana yrityslainojen puolelle. Tätä nykyä yritykset voivat siis hakea ja nostaa lainaa helposti sähköisellä hakemuksella, minkä myötä aikaa vievät konttorikäynnit ja lainaneuvottelut ovat käyneet tarpeettomiksi. 

Kehityksen myötä koko lainaprosessin kustannukset ovat laskeneet, kun rahoitusasiantuntijan arvokkaan ajan voi käyttää muuhun kuin lainanhakijan luottokelpoisuuden arvioimiseen. Hakijan kannalta parasta on kuitenkin se, että säästyneen ajan voi käyttää yritystoiminnan pyörittämiseen ja rahan ansaitsemiseen. 

Kivijalkapankki ei ole ainoa vaihtoehto – Vakuudeton yrityslaina helposti rahoituslaitokselta 

Moni perinteisiin vannova lainanhakija luottaa laina-asioissa kivijalkapankkien asiantuntemukseen. Laina-alan kehitys on kirittänyt myös pankkeja tehostamaan toimintaansa, joten pankit ovat yhä edelleen varteenotettava vaihtoehto yrityslainalle. Lainan saaminen tavallisesta pankista voi kuitenkin olla työn ja tuskan takana. 

Kivijalkapankista lainaa voi saada edullisella korolla, mutta usein lainaa varten vaaditaan vakuus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että yrityslainan hakija asettaa lainan maksamisen vakuudeksi jotain yrityksen omaisuutta, esimerkiksi kiinteistön. Jos lainan lyhentämisessä tulee ongelmia, yritys voi pahimmassa tapauksessa joutua luovuttamaan vakuutena käytetyn omaisuuden pankille. 

Verkossa toimivien pankkien ja rahoituslaitoksien valikoimiin kuuluva vakuudeton yrityslaina ei sen sijaan sido yrityksen omaisuutta. Rahoituslaitokset tarjoavat varteenotettavan vaihtoehdon erityisesti pienille ja vastikään perustetuille yrityksille, joilla ei välttämättä ole mahdollisuutta vakuuden asettamiseen. Vakuudettoman lainan hakeminen on lisäksi helppoa ja nopeaa, mikä on monelle pienyritykselle elintärkeää – varsinkin yrityksen alkuvaiheessa aikaa pitkiksi venyville lainaneuvotteluille ei yksinkertaisesti ole. 

Vakuudetonta lainaa yritystoiminnan rahoittamista varten voi tätä nykyä hakea lukuisilta eri rahoitusyhtiöiltä. Yrityslainojen hintojen vertailu on haastavaa, sillä valtaosa yrityslainoista on korottomia ja lainan hinta perustuu kuluihin. Kotimaisen teknologiayhtiön, Draivi Media Oy:n, Top5Credits.com-lainavertailu on tutkinut lainat kuluttajien sekä nyt myös yrittäjien puolesta. Palvelu on testannut lainat ja rahoitusyhtiöt, jotta sinä voit keskittyä valitsemaan itsellesi parhaan. Yrityslaina tuo tarvittavan alkupääoman uudelle projektille ja paikkaa kausivaihteluissa. Lainaa yritykselle kannattaa kuitenkin ottaa harkiten ja vertailla yrityslainat ennen valintaa.