Shopify vastaan Magento – kumpi voittaa?   Googlaamalla “Shopify vs Magento”, ensimmäiset kaksi hakutulosta vievät Shopifyn sivustolle. Linkkien takaa ei löydy juuri tietoa Shopifyn ominaisuuksista, ei edes vertailutaulukkoa. Sen sijaan sivuilla on tyytyväisten asiakkaiden suosituksia sekä muutama virke Shopifyn ja Magenton eroista. Niistä mainittakoon esimerkiksi se, että Shopify keksi kaupankäynnin verkossa, Shopify kastelee kukkasi ollessasi lomalla ja rakastaa sinua sellaisena kuin olet. Koska sivustolla ei ole selkeää vertailua perusteluineen siitä, kumpaa tulisi käyttää, tämänkertainen blogimme asettelee Shopifyn ja Magenton vastakkain vertailuun.

 

Aloitetaan pienellä kertauksella yritysten historiasta. Shopify on perustettu vuonna 2006, pääkonttori sijaitsee Ottawassa Kanadassa ja toimitusjohtaja on Tobias Lütke. Shopifyn mukaan sitä käyttää 50 000 verkkokauppiasta. Toisin kuin Shopify, joka perustuu suljettuun lähdekoodiin, Magento on avoimen lähdekoodin verkkokauppasovellus. Magento on perustettu vuonna 2008, ja se on rakennettu käyttämällä Zend-frameworkia. Kesäkuusta 2011 lähtien Magenton on omistanut eBay, ja Magento on nykyään osa eBayn X.commerce-osastoa. Magento käyttää tällä hetkellä 360 000 verkkokauppaa. Yrityksen pääkonttori on Los Angelesissa Kaliforniassa ja toimitusjohtajana toimii Roy Rubin.

 

Shopifyllä on kolme eritasoista kuukausittaista maksusuunnitelmaa: Basic, Professional ja Unlimited. Riippuen tasosta, yritys laskuttaa 0-2 prosentin provision jokaisesta maksutapahtumasta. Kaikki Shopifyn tasot sisältävät rajoittamattoman kaistankäytön sekä ilmaisen käyttöönoton. Yritys tarjoaa myös 14 päivän ilmaista kokeilujaksoa. Shopifyn alusta sisältää sisällönhallintajärjestelmän, joka mahdollistaa käyttäjien hallita varastoaan, muokata HTML- ja CSS-koodia, luoda kuponkeja ja alennuskoodeja sekä vastaanottaa verkkomaksuja PayPalin ja luottokorttien avulla.

 

Shopify on kätevä palvelu verkkokaupan omistajille, jotka pyörittävät liiketoimintaa pienellä budjetilla ja valikoimalla saadakseen verkkokaupan nopeasti pystyyn. Se on suunniteltu helppokäyttöiseksi ilman tarvetta graafikon ja kehittäjien palkkaamiseen. Shopify tunnetaan loistavasta asiakastuesta ja turvallisuudesta. Kun etsin tietoa tätä artikkelia varten, huomasin, että useimpiin Shopifysta kertoviin postauksiin ja twiitteihin oli vastannut Shopifyn edustaja, joka oli hyvin halukas olemaan avuksi. Tämä antaa hyvän kuvan yrityksestä, ja on mukava tietää, että yrityksessä etsitään aktiivisesti ongelmia ja ratkaisuja niihin. Yritys on kehittänyt oman sovelluskaupan, josta verkkokaupan omistajat voivat ostaa ja asentaa sovelluksia, jotka tuovat mukanaan uusia toiminnallisuuksia.

 

Magenton sen sijaan tiedetään olevan hieman monipuolisempi ratkaisu. Magentossa on sisäänrakennettuna äärimmäisen laajat ominaisuudet. Magento-verkkokaupan omistajilla on mahdollisuus perustaa useita kauppoja erilaisine ulkoasuineen, kielineen ja valuuttoineen. Niitä kaikkia voi ohjata yhdestä hallintapaneelista. Magento on joustava ja suunniteltu skaalautumaan, olipa kauppiaalla myynnissä kymmeniä tai tuhansia tuotteita. Alusta on ilmainen ja avoin, mutta se tarkoita että se olisi halpa. Magenton kustomointiin nimittäin tarvitaan taitavia ja kokeneita kehittäjiä sekä graafikoita, jotka ovat erikoistuneet alustaan. Magento on yksi kustomoitavimmista ja tehokkaimmista verkkokauppa-alustoista, jota taitava koodari hyvän graafikon avustuksella voi muuttaa lähes vallitsevan tahtotilansa mukaisesti.

 

Koska Magento on erityisen joustava, on vuosien varrella syntynyt laaja yhteisö ammattilaisia, jotka työskentelevät tehdäkseen Magentosta vielä paremman. Tämän seurauksena verkkokauppiaille on tarjolla lisäosa lähes jokaiseen tarpeeseen. (näiden kanssa tulee kuitenkin olla huolellinen ja suosittelemmekin ammattilaisten konsultointia ennen tälläisten lisäämistä Magento-verkkokauppaan) Magento tekee hakukoneoptimoinnin (SEO) helpoksi, sillä voit helposti hallita metatageja ja verkko-osoitteita hallintapaneelista. Meta-tagien lisäksi Magento voidaan integroida WordPress-blogiin. Blogi voidaan brändätä Magento-sivustoon niin saumattomasti, ettei sivuja lopulta edes erota toisistaan. WordPressin mukanaan tuomat SEO-edut ja Magenton tehokkuus antavat selvää kilpailuetua verkkoliiketoiminnallesi.

 

Tulevien Magento-kauppiaiden on hyvä pitää mielessä, että Magento-alusta ei sisällä ylläpitoa, joten tarvitset yrityksen, joka on erikoistunut Magenton ylläpitoon. (Suosittelemme valikoimaan yrityksen, jolla on myös tarjota verkkokaupan kehittämistä tällöin vältytään ylimääräiseltä työltä ja kustannuksilta) Kokemuksiemme perusteella Shopify vertautuu paremmin Magento Go:hon (Ebay ilmoitti lopettavasa kyseisen tuotteen) kuin Magento Community- tai Enterprise Editioniin, jotka molemmat ovat laajempia ja monipuolisempia, sekä integroituvat paremmin yrityksen liiketoimintamalliin. Shopify on hyvä alusta kaupankäynnin aloittamiseen, sillä koodarin tai graafikon apua ei tarvita. Huonona puolena on se, että Shopify-pohjaiset kaupat näyttävät geneerisiltä, eikä kustomointimahdollisuuksia juuri ole. Todetaksesi tämän voit mennä Shopifyn kotisivulle ja huomata, kuinka jopa jotkut parhaista esitellyistä verkkosivuista ovat turhan tavallisen ja yksinkertaisen näköisiä.

 

Magenton tapauksessa vain taivas on rajana. Voit tehdä sellaisen kampanjan kuin haluat, luoda millaisen kupongin tahansa, asettaa sivuston edustamaan brändiäsi ja muokata toimitusehtoja tai mitä ikinä keksitkin. Jos budjettisi on tiukilla, olet juuri aloittamassa, etkä ole ollut yhteyksissä ammattilaistoimistoihin (kuten meihin), Shopify on paras valinta. Jos taas haluat ottaa kunnon startin ja olet valmis panostamaan hiukan rahaa samaan tapaan kuin olisit avaamassa fyysistä kivijalkamyymälää, valitse Magento – se on parempi investointi kasvua ja tulevaisuuden tarpeita ajatellen.

 

Lisätietoa osoitteessa: http://lamia.fi/