Hyvä verkkonäkyvyys on tänä päivänä elinehto kaikille yrityksille. Mikäli yrityksen verkkosivut eivät ole Googlen hakutulosten ensimmäisellä sivulla, top 10 joukossa, niin käytännössä katsoen yritystä ei ole olemassakaan.

Optimoimalla yrityksen kotisivuja sekä teknisesti että sisällöllisesti on mahdollista päästä hakutulosten kärkipaikoille. Optimointi voi kuulostaa mystiseltä salatieteeltä, mutta etenkin WordPress:n osalta lopulta kyse hyvin yksinkertaisista asioista.

Optimoi tekniikka ja sisältö

Perustasolla optimointi on sitä, että yrityksen sivut on teknisesti hyvin tehdyt ja sivujen sisältö vastaa asiakkaiden tietotarpeita. Mutta hyvätkin sivut ovat vain saari Saimaalla jos kukaan ei tiedä niistä tai osoita tietä niille.

Olennainen osa optimointia onkin saada viittaavia linkkejä muilta sivuilta omille sivuille. Linkit kertovat hakukoneille, että sivusto on arvostettu ja hyödyllinen, joten se ansaitsee paremman sijoituksen hakutuloksissa.

Lue lisää kotisivujen teknisestä ja sisällöllisestä optimoinnista.

Hakukoneoptimointi WordPress-sivuilla

WordPress tarjoaa itsessään jo hyvät välineet sivujen optimointia varten. Valittuja avainsanoja tulee käyttää luontevasti sekä eritasoisissa otsikoissa että leipäteksteissä. Lisää tehoa saa lisäämällä kuvien taustatietoihin avainsanoja, sekä optimoimalla sivujen sisäistä linkitystä.

Yksityiskohtaisemmat ohjeet WordPress-sivujen hakukoneoptimointiin löydät FissioMedian blogista.

Laajemmat optimointikeinot SEO-lisäosan avulla

Käyttämällä erityistä opitmointilisäosaa voi vielä entisestään parantaa omien sivujen löydettävyyttä. WordPress SEO by Yoast lisäosan avulla on helppo määritellä sivukohtaiset kuvaustekstit, joihin hakukoneet voivat tarttua.

Lisäosalla saa tehtyä myös hakukoneita varten sivukartan, mikä kertoo hakuroboteille, mitä kaikkea sisältöä sivuilta löytyy.

SEO-lisäosan mahdollisuuksia ja käyttöä on avattu tarkemmin FissioMedian WordPressin hakukoneoptimointia käsittelevässä artikkelissa.

Ovatko sinun yrityksesi kotisivut optimoitu?

Jos haluat parantaa omien kotisivujesi löydettävyyttä, niin ole yhteydessä, autan mielelläni.

Markkinointitoimisto FissioMedia
Antti Koskinen
045 3255095
antti.koskinen@fissiomedia.fi