Oletko koskaan siivonnut vanhoja sähköposteja mutta olisit tarvinnut juuri tänään viestin jonka poistit 2 vuotta sitten?

Oletko koskaan siivonnut vanhoja yhteystietoja ja olet saanut yhteystietoluettelon siistiksi? Mutta mikä olikaan Mikon yhteystiedot minkä poistit puoli vuotta takaperin?

Paljon muitakin kysymyksiä voisi tulla mieleen.

Yleinen harjaluulo on että Office 365 varmuuskopiointi hoituu Microsoftin toimesta sekä kuuluu palvelusopimukseen. Microsoft on määrittänyt aikaikkunoita jolloin tietoja voidaan palauttaa käyttäjän tai ylläpitäjän toimesta. Aikaikkunat vaihtelevat palveluiden mukaan. Pääsääntönä voidaan pitää sääntönä: Microsoft vastaa palvelun toimivuudesta ja asiakas vastaa sisällöstä eli sähköposteista, pilvitallennuksen tiedostoista jne.

Mitä teet kun tiedot katoavat joko omasta toimesta tai haittaohjelma lukitsee tai tekee muita tuhoja ja samalla tuhoutuu OneDrive tiedostot, mahdollisesti sähköpostit ja yhteystiedot. Office 365 verkkopalveluissa laajempi häiriö etkä pääse käsiksi sähköpostiviesteihin, yhteystietoihin tai OneDrive tiedostoihin.

Näissä tapauksissa varmuuskopiointipalvelu voi pelastaa työpäiväsi. Pääset käsiksi omiin tiedostoihin kun olet määrittänyt vaihtoehtoisen sähköpostiosoitteen kirjautumiseen, tämä toimii toisena kirjautumistapana mikäli Microsoftin pilvipalvelun käyttäjätietopalvelu ei ole käytettävissä. Ylläpitäjä, tässä tapauksessa Myyrbase Oy, voi antaa kaikille tai muutamalle käyttäjälle oikeus päästä omien varmuuskopiointi tietoihin käsiksi.

Pilvipalvelun varmuuskopiointipalvelu on myös käyttäjäystävällinen. Se toimii suoraan Microsoft Officen kanssa eikä siinä tarvitse itse määritellä tai muistaa mitään. Vaikka kaikki tieto- ja viestintävälineet olisivat sammuksissa niin tiedot varmuuskopioidaan joka tapauksessa taustalla.

On olemassa myös aloja joihin koskee tarkat ohjeet ja määräykset tietojen käsittely ja säilytyksen osalta. Varmuuskopionitipalvelu pitää tallessa käyttäjän tiedot niin kauan kun varmuuskopiointi lisenssi on voimassa. Tiedot siis säilyy vaikka Microsoft Office 365 lisenssi vapautetaan tai käyttäjä poistetaan.

Mikäli aihe herätti kiinnostusta niin kerron mielelläni lisää sekä millaisia vaihtoehtoja löytyy varmuuskopioinnin osalta.

 

Kim Valtonen

Myyrbase Oy

GSM: 050 911 0678

Sähköposti: kim.valtonen@myyrbase.fi

Kotisivu: https://www.myyrbase.fi