Myydessäni palveluita johtamisen kehittämiseen tai muuten vain asiaa sivuavissa keskusteluissa palataan usein tämän peruskysymyksen äärelle: ”Miksi johtamista pitäisi kehittää tai kannattaako siihen ylipäätään käyttää aikaa ja rahaa?”.

Varsinkin pienemmissä organisaatioissa vastaus on yleensä ”ei”. Ei kannata kehittää, on tärkeämpääkin tekemistä, ei ole rahaa.

Keräsin tähän kolme syytä, joita kannattaa miettiä kun pohdit, onko johtamisen kehittäminen vaivan arvoista.

 

1. Tyytyväiset ihmiset tuovat yritykselle 40 prosenttia enemmän liikevaihtoa kuin tyytymättömät. (lähde: Academy of Emotions).

Hyvällä johtamisella voit lisätä ihmisten tyytyväisyyttä työhönsä. Huono johtaminen puolestaan tappaa innostuksen ja tuottavan työnteon.

Hyvä johtaminen vaikuttaa paitsi yksittäisen ihmisen fiilikseen, myös koko työyhteisöön. Ei ihan vähäpätöinen asia, kun tutkimusten mukaan organisaation ilmapiiri selittää noin 20-30 % yhtiön liiketaloudellisesta tuloksesta (lähde: Academy of Emotions).

 

2. Hyvät esimiehet ovat kasvun kriittinen menestystekijä.

Jossain vaiheessa organisaation kasvaessa tulee piste, jossa johtamisen kehittäminen tulee ajankohtaiseksi ja siihen on pakko kiinnittää huomiota. Helsingin Sanomat kirjoitti 22.7.2014 jutun otsikolla ”Yrityksen kasvu voi olla kivuliasta”. Siinä oli kuvattu johtamisen merkitystä nopeasti kasvavissa yrityksissä .

”Hyvät esimiehet ovat kaikista kriittisin kasvun edellytys. Jos siinä epäonnistuu, työpaikasta tulee kuin rautatieasema. Hyvä ihmiset lähtevät”, Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni kuvailee artikkelissa.

Näppituntumalta sanoisin, että yli 5 miljoonan euron liikevaihto tai yli 20 henkilön organisaatio vaatii jo systemaattisen ja toimivan johtamisjärjestelmän sekä merkittävän panostuksen ihmisten johtamiseen.

 

Johtamisen kehittäminen maksaa itsensä äkkiä takaisin esimerkiksi

 

-          vähentyneinä sairauspoissaoloina,

-          lisääntyneenä työn tuottavuutena sekä

-           ajansäästönä, kun johtamisen perusasiat ovat kunnossa eikä päivittäiseen säätämiseen mene turhaa aikaa.

 

3. Konsultti saa sinut syömään kasvikset.

 

Olen kesäloman aikana tehnyt päätöksen muuttaa syömistäni terveellisempään suuntaan. Tavoitteenani on saada painoa muutama kilo alaspäin ja olla virkeämpi. Tiedän, että minulla on jo säännöllinen ruokailurytmi (tullut lasten myötä) mutta tiedän, että ruuan laadussa on vielä parantamisen varaa. Tähän halusin ulkopuolista apua ja olenkin nyt varannut ajan ravitsemusterapeutille.

 

Huomasin yllätyksekseni, etten ole edes ehtinyt vielä ravitsemusterapeutin vastaanotolle kun jo katson syömistäni realistisemmin silmin. Huomaan, kuinka usein lounaalla minulla on jo niin kiljuva nälkä, etten todellakaan ehdi väkertää mitään salaattia ja se puoli kiloa kasviksia toteutuu ehkä joka kolmas päivä.

 

Ravitsemusterapeuttini ohjaa syömistäni terveellisempään suuntaan jo ennen kuin olen häntä tavannutkaan.

 

Myös johtamisen kehittämisessä on kyse samasta asiasta. Ulkopuolinen konsultti voi auttaa sinua näkemään itsesi uusin silmin. Täydellistä johtajaa ei ole olemassakaan, mutta aina löytyy jotain kehitettävää.

 

Jos haluat arvioida johtamisen nykytilaa omassa organisaatiossasi, ota yhteyttä niin lähetän testin sinulle ilmaiseksi. Kehittämisen pitää lähteä aina aidosta tarpeesta, joten johtamisen pikatesti auttaa sinua hahmottamaan, mitkä asiat johtamisen kehittämisessä ovat teillä niitä tärkeimpiä.

 

 

Tutustu myös palveluihini johtamisen kehittämiseksi:

 

http://www.onnivoima.fi/johtamis-ja-esimiesvalmenn us/

 

http://www.onnivoima.fi/johtoryhman-tyoyhteison-va lmennus/