Ilmanvaihdon puhtaus on tärkeää

Ilmanvaihdon tehtävänä on tuoda raitista ilmaa sisään ja poistaa epäpuhtaudet. Ilmanvaihto mitoitetaan siten, että tuloilman ajatellaan olevan ulkoilman veroista. Näin ei valitettavasti aina ole, vaan likainen ilmanvaihtojärjestelmä voi jopa pilata tuloilmaa.

Hygieeninen kanavisto

Uponor-ilmanvaihtojärjestelmä on turvallinen valinta, sillä se on markkinoiden ainoa yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa kehitetty kokonaisuus. Lisäksi se on puhtaus- luokiteltu parhaaseen M1-luokkaan. Järjestelmä on tiivis ja huippuhygieeninen, eikä siitä irtoa hiukkasia tai epäpuhtauksia huoneilmaan. Sisäilman puhtauden pitämiseksi hyvällä tasolla kanavisto nuohotaan kymmenen vuoden välein. Antistaattinen, sileä ja likaa hylkivä kanavisto helpottaa puhdistamista.

Suodattimien tyyppi ja vaihto

Ohjeiden mukaan säädetty ja huollettu ilmanvaihto toimii luotettavasti ja turvallisesti vuosikymmeniä. Ilmanvaihtokoneen suodattimet puhdistetaan/vaihdetaan 2-3 kertaa vuodessa. Ilmanvaihtokoneen F7-hienosuodatin suodattaa tuloilmasta tehokkaasti siitepölyä ja muita pienhiukkasia.

Erityisen hyvää suodatustasoa haluttaessa ilmanvaihtojärjestelmään kannattaa lisätä sähkösuodatin jonka avulla saadaan poistetuksi jopa 99,8 % ilman epäpuhtauksista; siitepölystä, noesta, homeitiöistä ja muista pienhiukkasista.

Koneellinen ilmanvaihto vanhaan taloon

Vanhojen talojen tiivistäminen ja lisäeristäminen edellyttää rinnalleen tehokasta ilmanvaihtoa. Ilmanvaihtoremontti mielletään usein hankalaksi toteuttaa. Parhaimmillaan remontti kuitenkin voidaan toteuttaa jopa viikossa.

Pyydä lisätietoa LVI-remonteista ja ilmanvaihtoremonteista sekä pyydä ilmainen kartoituskäynti:

Vesitek Oy, puh 0103218585

www.vesitek.fi

https://www.youtube.com/embed/viz0ixbYgRo

Vesitek Oy:lle tunnustusta korkeasta työn laadusta:

https://www.uponor.fi/uutiset/tiedotteet/vuoden-20 15-koti-jamy.aspx