Puhdas ja terveellinen sisäilma luotettavalla ilmanvaihtojärjestelmällä

Järjestelmän kanavat ja osat valmistetaan polypropeenista, joka on kestävä ja korroosiovapaa muovimateriaali. Kanavien ja osien sisäpinta on sileä ja ne ovat käsitelty antistaattisella aineella, jolloin niiden sisäpinta ei kerää pölyä eikä likaa. Sileä sisäpinta on helppo myös puhdistaa sillä kanavistossa ei ole poimuja tai koloja mihin lika kertyisi. Kaikki Uponor-ilmanvaihtokanavat toimitetaan työmaalle tulpattuina ja osat pussitettuina, jotta ne olisivat valmiiksi puhtaita järjestelmän käyttöönottaessa. Tämä helpottaa myös tuotteiden varastointia työmaalla.

Tiivis ja hiljainen
Kanavien ja osien patentoitu liitostekniikka estää mahdollisen kosteuden pääsyn talosi rakenteisiin. Ylimääräisiä popniittejä tai ruuveja ei tarvita. Tiiviit liitokset, pyöreät kulmat, kanaviston sileä sisäpinta ja tehokkaat äänenvaimentimet tekevät Uponor-ilmanvaihtojärjestelmästä hiljaisen. Järjestelmän hiljaisuus lisää kotisi viihtyvyyttä ja asumismukavuutta.

Helppo ja turvallinen asennus
Uponor-ilmanvaihtojärjestelmä on helppo ja nopea asentaa, sillä asennukseen ei tarvita erikoistyökaluja. Esimerkiksi kanavat voidaan katkaista sopiva mittaisiksi käsisahalla. Myöskään tulitöitä ei tarvita jolloin asennusaikainen tulipalonvaara on vähäinen. Polypropeenin hyvä kestävyys antaa myöten pienet kolhut asennustiloissa sillä muoviin ei synny lommahduksia.

 
Uponorin eristetty ilmanvaihtoputki

Esieristetty ilmanvaihtojärjestelmä - nopeutta ja mukavuutta asennukseen

Esieristetty ilmanvaihtotuotteet ovat samoja tuotteita kuin tavallisessa järjestelmässäkin. Ilmanvaihtotuotteet ovat lisäksi vuorattu 15 mm solumuovilla. Solumuovi toimii kondenssieristeenä kanavien ja osien päällä, jolloin se estää kosteuden tiivistymisen tuotteiden pintaan ja näin vähentää kondensoitumisriskiä. Esieristetty ilmanvaihtojärjestelmä valittiin Helsingin Rakennuskeskuksen toimesta vuoden 2009 rakennustuotteeksi.

Eristysmateriaali
Solumuovi valmistetaan polyeteenivaahdosta, joka on kevyttä ja ei aiheuta ikävää pölyä eikä kutinaa. Solumuovilla on kuitenkin erittäin hyvä eristyskyky, joten järjestelmä sopii hyvin myös viilennetyn tuloilman johtamiseen. Lisäksi eristekerros toimii kylmissä ja lämpimissä tiloissa kondenssieristeenä eli kanaviston päälle riittää pelkkä puhallusvilla. Tämä helpottaa ja nopeuttaa asennusta.

Tehdasvalmisteinen
Eristekerros tehdään jo valmiiksi tehtaalla, jolloin se on aina tiiviisti osien ja kanavien päällä. Samalla varmistetaan että eristettä on riittävästi jokaisessa kohdassa kanavistoa. Valmiiksi putken pinnassa oleva eriste säästää asennusaikaa, on kustannustehokasta ja vähentää mahdollisia asennusvirheitä.

Liitokset
Esieristetyt kanavat ja osat liitetään yhteen kuten tavallinen järjestelmä. Lisäksi liitoskohdat kiristetään tarranauhalla. Tällä menetelmällä varmistetaan liitosten tiiviys, jotta kosteutta ei pääse muodostumaan putken ulkopintaan. Liitokset ovat turvallisia ja järjestelmä energiatehokas kun lämmintä ilmaa ei pääse hukkaan. Tarranauhat toimitetaan aina osien mukana.

Jätä yhteydenottopyyntö ilmanvaihtoremontista

Remontoijille on nyt tarjolla mahdollisuus tilata ilmainen ilmanvaihtoremonttikartoitus.

Pyydä lisätietoa LVI-remonteista ja varaa ilmainen kartoitusaika:

Vesitek Oy

puh: 0103218585

http://www.vesitek.fi

https://www.youtube.com/embed/viz0ixbYgRo

Vesitek Oy:lle tunnustusta korkeasta työn laadusta:

https://www.uponor.fi/uutiset/tiedotteet/vuoden-20 15-koti-jamy.aspx