Suoraan sanoen minulle tuli haastattelussa sellainen olo, että motivaatiosi ei ihan ole kohdallaan…” Kuuntelen puhelimessa haastattelijan selitystä. On kesä ja tili on tyhjänä. Olen rahatilanteesta hädissäni käynyt työhaastattelussa.

Kuuntelen vastausta hymyillen. Tiesin sen, en ollut pystynyt peittämään sitä. Tunnen oloni voitonriemuiseksi ja varmaksi. Innostus ja ilo kihelmöivät vatsanpohjassani. Totta, motivaationi ei olisi ollut kohdallaan. Ajatus sitovasta toimistotyöstä oli saanut minut huonovointiseksi. Yrittäminen on ainoa tapa minulle tehdä töitä. Onnittelen haastattelijaa lähes hihkuen oikeasta havainnosta ja palaan töihin täynnä uutta intoa ja päättäväisyyttä. Olen varma, että selviän tästäkin.

 ”If you’re going through hell, keep going.” Winston Churchill

Uuden varmuuden ja päättäväisyyden, suomalaisen sisun voimin lähden toteuttamaan unelmaani. Aloitan puristamalla ennätysajassa uuden liiketoimintasuunnitelman, hankin rahoituksen ja löydän yhteistyökumppanit, ja käynnistän uuden konseptin, joka vetää yhteen niin monta asiaa elämästäni, että olen innostuneempi kuin koskaan.

Oikea tavoite tuo intohimoa elämään. Sen ajatteleminen saa aamuisin ponnahtamaan ajoissa sängystä, rakastamaan maanantaita ja jaksamaan montaa epämiellyttävääkin asiaa elämässä. Kun palkinto on kohdallaan, on motivaatio korkealla. Konkreettinen tavoite auttaa nauttimaan jokaisesta hetkestä. Se, että on jokin suurempi tavoite, minkä vuoksi työtään tekee, herättää eloon. Omien unelmiensa tavoittelu auttaa jaksamaan ja pitää yllä lähes ylimaallista energiaa.

Virheistä oppii, ja ne saattavat toimia myös ponnahduslautana seuraavalle tasolle. Näin kävi minulle.