Yksi loppukevään mielenkiintoisimmista tilaisuuksista järjestettiin Yritystakomolla, missä Torfinn Slåen luennoi tuloskunnosta. Hänen lähestymisensä tehokkaisiin työtapoihin ja hyvinvointiin on virkistävän erilainen. Ajankäytön hallinnan sijaan Slåen korostaa energia-ajattelun tärkeyttä. Tutustutaanpa tarkemmin hänen ajatuksiinsa luennosta tekemieni muistiinpanojen pohjalta.

>> Energia-ajattelu

Saamme jokainen energiaa eri lähteistä. Toiselle liikunta on tärkeää – toinen saa energiansa esimerkiksi aktiivisesta sosiaalisesta elämästä. Meillä kuluu energiaa puolestaan haluttuihin ja ei-haluttuihin asioihin sekä kitkaan. Haluttujen asioiden saavuttamisesta saamme energiaa, kun taas ei-halutut asiat vievät sitä. Meidän on tehtävä sellaisia asioita, joista emme pidä, mutta rutiinit säästävät näihin asioihin kuluvaa energiaa. Voimme myös liittoutua sellaisten henkilöiden kanssa, jotka haluavat tehdä meille ikäviltä tuntuvia asioita. Kitka on sidottua energiaa, ja se syntyy esimerkiksi tekemättömistä asioista ja riidoista.

Voit listata ylös edellä olevan jaottelun mukaisesti, mistä saat energiaa ja mihin sinulla kuluu energiaa. Pitkällä ajanjaksolla energiataloutemme tulisi olla plusmerkkinen.

>> Energian eri lajit ja voimat

Energia voidaan jaotella eri lajeihin, kuten fyysiseen energiaan, tunne-energiaan ja ajatusenergiaan. Tuloksekkaaseen toimintaan tarvitsemme näitä kaikkia energian lajeja.

NÄE – ajatusenergia

USKO – tunne-energia

TOIMI – fyysinen energia

Erilaiset voimat vievät meitä kohti tavoitetta. Näitä ovat muun muassa seurannan voima, läsnäolon voima, tavoitteen voima ja vipuvoima (toisten valjastaminen mukaan).

>> Viisi päivässä

Lopuksi Slåen esitteli ajatusmallin, jolla saa aikaan tuloksia.

1) Määrittele halutut tulokset.

2) Tee joka ilta viiden tehtävän lista, johon kirjaat seuraavana päivänä tehtävät asiat, jotka vievät kohti haluttuja tuloksia.

3) Tee lista myös viikkotasolle sunnuntai-iltaisin (viisi laajempaa asiaa).

4) Tee lista myös kuukausitasolle (viisi vielä laajempaa asiaa).

 

Blogitekstin tuotti: Wellbe Oy.