• Palaute
  • Yhteystiedot
  • Rekisteröidy

Laatuilma Jarno Kovanen

  • Muu rakennus- ja teollisuussiivous
  • Savon Yrittäjät ry, Varpaisjärven Yrittäjät ry
  • Yrityksen koko: 1 työntekijä

Yhteystiedot

Saarvanmäentie 179
71960 LUKKARILA
p. +358407443527
m. +358407443527
Suomen Yrittäjät ei vastaa yrityksen virheellisestä sijainnista Googlen tarjoamalla kartalla

Nuohooja Jarno Kovanen Lapinlahden Lukkarilasta.

Nuohous toimii tärkeänä osana kiinteistön turvallisuuden, viihtyvyyden ja energiatehokkuuden ylläpitäjänä. Itse uskon hyvin tehtyyn työhön ja sama pätee myös nuohouksessa. Nuohoustyön yhteydessä tehdään savuhormien ja tulisijojen paloturvallisuuden tarkistus. Tarkoituksena on huolehtia kiinteistön, ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Neuvon ja opastan mielelläni nuohoukseen liittyvissä asioissa.

Savuhormit nuohotaan niin, että hormeihin ei jää nokea ja karstaa. Näin estetään nokipalojen syttymistä. Tarkistetaan onko hormeissa tai piipussa halkeamia tai rapautumista. Nuohottavia tulisijoja on tyypillisesti omakotitaloissa ja kesäasunnoissa leivinuuni, hella, takka tai kiuas. Näissä nuohotaan savukanavat ja poskikanavat erilaisilla harjoilla ja vaijeriharjoilla. Horminpohja eli ns. horminkanta puhdistetaan kertyneestä karstasta ja noesta. Hellassa savukanavat puhdistetaan ja samalla kansiosa nostetaan yläasentoon ja puhdistetaan levyt. Kiukaasta otetaan pois kivet, niiden alta yleensä tulevat vastaan nuohousluukut, jonka kautta saadaan savukierto puhdistettua oikeaoppisesti. Kaikista tulisijoista tuhkapesän puhdistus kuuluu työhön ja siitä ei veloiteta erikseen.

Käytän työn yhteydessä sisällä nuohousimuria ja sillä saa työn tehtyä siististi ja tarkasti. Katolla savuhormien puhdistuksen apuna käytän myös nuohousalipaineistajaa joka helpottaa hormien puhdistuksessa ja estää noen kulkeutumista sisätiloihin.

Olen toiminut yksityisyrittäjänä vuodesta 2013 ja hankkinut kokemusta alalta 2008 lähtien. Työ on tarjonnut monia haasteita ja opettanut paljon omasta työstä ja yrittäjyydestä. Tarjoan siis oman osaamiseni ja kokemukseni nuohousalan ammattilaisena ja otan mielelläni vastaan yhteydenottoja ja kysymyksiä.

Rekisteröidy ja verkostoidu toisten yrittäjien kanssa!